Medlemsinformation

CIMG3879

Medlemsutskick maj 2015

Då var 2014 års verksamhet över. Även detta år har tråkigt nog varit turbulent med mycket bråk, trakasserier, förtal och sabotage från utomstående personer. Turligt nog så har vi en bra stämning i klubben, det gör det lättare att kämpa för klubbens utveckling.

Efter många diskussioner med Svemo stod det klart att vi inte hade en gemensam värdegrund utan stod så långt ifrån varandra att vi i Solkatterna valde att avsluta vårt samarbete. Vi inledde istället ett samarbete med MHF-Ungdom där vi känner att vi delar samma värdegrund. Vi har därför bytt namn till MHF-Ungdom Solkatterna Karlstad.

Vi har regelbundet haft träningar/ speedwayskola torsdagar och lördagar. Detta har resulterat i att 3 st nya medlemmar skaffat egna cyklar. För närvarande är vi ett 50-tal medlemmar och därav ett 20 tal förare i alla åldrar (varav två är tjejer) med egna cyklar som träffas varje vecka ute på Kalvholmen och har roligt tillsammans, fler blir vi hela tiden. Vi är mycket stolta över att kunna säga att Solkatterna är den snabbast växande speedwayföreningen i Sverige.

Vi har haft motorcykelhistoriska klubben på besök vid ett tillfälle samt gästats av Hammarö mc-veteraner som har haft sin årliga marknad på Kalvholmen.

Vi har kört klubbmästerskap med över 20 förare från barn till vuxna. Våra förare har representerat Solkatterna i så väl backtävlingar som isracing och vinterspeedway.

Vårt samarbete med KMC-Bil är positivt och vi planerar att utöka vårt samarbete genom gemensamma aktiviteter under kommande säsong.

Vi har haft styrelsemöten sista söndagen i varje månad.

Ombyggnaden till ett säkrare Kalvholmen har påbörjats och förväntas vara avslutat under säsongen 2015.
Arbetet har särskilt inriktats på ny startgrind samt en säkrare gånggrind. Vi har även byggt en passage från depån till banan där vi hoppas få en säkrare  påfart och bättre kontroll över förarna som ska in och köra på banan och vi försöker hela tiden ha banan i bästa skick.

Vi har haft god uppslutning på arbetsdagarna vilket har gjort att det tidigare tunga arbetet har gått ganska lätt.

Med detta vill jag tack alla medlemmar som gjort detta år möjligt. Tack också för att jag fick förtroendet att sitta kvar som ordförande ett år till. Jag hoppas och tror att även 2015 år kommer att bli minst lika lyckat.
Går man in på Solkatternas gamla hemsida www.solkatterna.se länkas man direkt vidare till en annan förening som kallar sig speedway 054, denna förening har ingenting med Solkatterna att göra överhuvudtaget.
Den rätta adressen till Solkatterna är www.solkatterna.nu
Följ oss även på Facebook: KMC Solkatterna speedway

Vi träffas på banan!

Jan-Erik Göransson ordf. MHF-Ungdom Solkatterna Karlstad.