Vinterspeedway

CIMG3738

För att förarna ska få något så när lika förutsättning kör vi med enhetsdäck.

Vi kör med slanglösa däck bak och här kommer en beskrivning över hur du bygger slanglöst på ekerfälgar!
1. Se till att ha ett bra ekrat hjul väl rengjort och i gott skick eftersom ett ekerbrott innebär punktering.
2. Om det finns fler hål än det för ventilen så ska de tätas. Gänga 8 mm däckstopphål med M10 kapa en M10 skruv till c:a 10 mm längd. Smeta i Loctite stark (bussninslåsning) i gängan på fälgen och gängan på skruvbiten, gänga i skruven och låt härda. Om det finns små hål efter fälgkanten för låsskruv, gänga M3 eller M4 och gör smma sak som med de grövre hålen. OBS! skruvarna i de små hålen måste sluta exakt på insidan av fälgen för att däckat ska täta.
3. Montera en ventil med mutter för slanglöst. Du kan behöva borra till rätt dimension. Verktygsboden har billiga ventiler som fungerar.
4. Pensla på ”Creeping Crack Cure” kapilärtätning inuti fälgen runt och på ekernipplarna minst fyra lager ( låt torka mellan varje lager)

5. Montera däcket och fyll på luft så att däcket vandrar upp på fälgen. Om det läcker fyller du på Finilec punkteringsspray. Snurra däcket och håll tummarna för att det blir tätt.

Framdäcket är ett 23 tums Mitas ice med genomgående 1 tum långa Kold Kutter Canadian med mutter, (8 mm utstick)  1 dubb i varje bred gumminabb 276 st. Bricka 6x16x1mm. på insidan.

OBS! Det här framdäcket är det bästa men enda kravet på framdäcket är egentligen max dubbutstick 8 mm. för att minska den ökade skaderisk som blir med längre dubb!

Bakdäcket är ett 19 tums Golden Tire GT201 100-90-19s eller h, med genomgående 1 tum långa Kold Kutter standard med mutter, ( 5 mm utstick ) 1 dubb i varje gumminabb 240 st. Bricka 5x16x1mm. på insidan och utsidan.

Framdäcket finns att köpa hos Gerhardsson.

Bakdäcket finns bland annat att köpa hos MC-Däckonline.
Dubben finns att köpa hos Kold Kutter USA. Kold Kutter Sverige håller för närvarande på att lägga upp ett lager med våra Kold Kutters!

Alla eventuella frågor besvaras av Roland Jonsson